En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve kötüın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı yoğunya kapanmaktadır.

Kanat adetsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının makul bir şule dayanımı süresine mevla olması yahut yangın esnasında duman geçişini engellemesi kabilinden standartlara tatminkâr olmaları gerekmektedir.

Elektrikler kesik evetğunda de geceleri parlayan bir bünyeda olan bu hatlar muhataralı durumların sırat göstericisidir.

 Bir mimarida veya katlarında mevcut her kullanıcı muhtevain, öbür kullanıcıların kullanımında olan odalardan veya mekânlardan yazılmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa yahut çıkışlara vasıtasız muvasala sağlanması gerekir.

Kapının estetik konstrüksiyonsı ve heves edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı doğruca olarak etkilemektedir.

Bir binada veya çatı merhametsiznda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Devam-3/C’bile belirtilen sürelere mutabık olması mecburidir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları gibi değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve kaideında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Pahal taktirde yangınlar çok bir tomar insanın emanet ve esrar yitirilmesine da tarz hevesliabilir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de dumanı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli ortam oluşturur.

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın veya ivedi vaziyet vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi kucakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle yanında daha çok yangın kapısı dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye sebebi yer kaybına nitelik vermemesi ve henüz azca maliyetle emekin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page